Світ
8 січня 2015
Естонія в односторонньому порядку демаркує кордон з Росією
Між Естонською Республікою і Російською Федерацією досі не укладено договір про кордон
news-image

Уряд Естонії на засіданні в четвер схвалив проект постанови про координати естонсько-російського тимчасової контрольної лінії.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки між Естонською Республікою і Російською Федерацією не укладено договір про кордон, межа між Естонською Республікою і Російською Федерацією, що розділяє території, що підпадають під юрисдикцію держав, розглядається як тимчасова контрольна лінія", - заявили в прес-службі уряду Естонії.

Згідно з доповненнями до проекту постанови уряду, координати не пов'язані безпосередньо з договором про естонсько-російську прикордонну лінію, підписану 18 лютого 2014 року, хоча описана в договорі про кордон лінія на 90 відсотків збігається з нинішньою лінією розмежування, зазначили в уряді.

Там підкреслили, що "постанова про визначення координат тимчасової контрольної лінії не регулює статус державного кордону між Естонською Республікою і Російською Федерацією, а тільки зазначає нинішню ситуацію, яка буде діяти до ратифікації договору про кордон".

Відзначимо, Україна також не демаркувала кордон з Росією, і розпочала будівництво оборонної лінії в односторонньому порядку.