Світ
9 січня 2015
Канада та Україна можуть провести спільні військові навчання
Канада готує нову партію допомоги українським військовим та може провести спільні українсько-канадські військові навчання.
news-image

Про це повідомив в інтерв’ю депутат канадського парламенту, який займається питанням військової допомоги Україні, Тед Опітц, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Insider

"Наш міністр оборони, що недавно був в Україні, зробив декларацію про намір провести спільні навчання з українськими військовими у відповідь на агресію Росії", – заявив Оптіц.

За словами депутата, Канада також продовжуватиме допомагати українській армії спорядженням. Зокрема, в останньому вантажі, який надійшов морем, для українських військових було передано 30 тис. зимових бушлатів та штанів, 70 тисяч пар взуття та 45 тисяч рукавиць.

"Зараз ми координуємо покупку додаткового спорядження для військових, куди входять засоби зв’язку, прилади для розмінування, аптечки, тепловізори, спорядження для польових госпіталів", – додав Оптіц.

Депутат зазначив, що уряд Канади координує свою роботу з надання допомоги та спорядження українським військовим з українською діаспорою в Канаді.