Світ
10 січня 2015
У Бостоні розкрили "капсулу часу", замуровану в стіну будівлі 220 років тому
З мідної коробки були витягнуті близько 20 старовинних монет, бронзова медаль із зображенням Джорджа Вашингтона, газети, документи та інші артефакти
news-image

У Музеї образотворчих мистецтв у Бостоні в урочистій обстановці була розкрита "капсула часу", замурована в стіну будівлі законодавчих зборів штату Массачусетс 220 років тому. Про це інформує Є l Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

Капсула була закладена при будівництві будівлі в 1795 році двома героями Війни за незалежність США - Полом Ревіром  і Семюелем Адамсом.

З мідного коробки загальною вагою близько 4,5 кг були обережно витягнуто близько двох десятків старовинних монет, бронзова медаль із зображенням Джорджа Вашингтона, газети, документи і деякі інші артефакти.

Історія штату Массачусетс є історією Америки ", - заявив на урочистій церемонії державний секретар штату Вільям Гелвін. За його словами, поміщені в капсулу предмети є символами" величезною надії " засновників США.

Гелвін сказав, що вміст капсули протягом деякого часу буде демонструватися в музеї, а потім знову буде упаковано в мідний контейнер - з можливим додаванням предметів нашого часу - і повернуто на попереднє місце у фундаменті будівлі.

"Капсула часу" була виявлена в грудні 2014 року робітниками, які налагоджували  водопровід. Про свою знахідку вони сповістили співробітників Музею витончених мистецтв, які потім за допомогою рентгенівських променів та інших сучасних засобів вивчили вміст контейнера, щоб не пошкодити його при подальшому розтині.  Це було зроблено в залі, на стінах якого, зокрема, висіли портрети Пола Ревіра та Семюеля Адамса.

Даний контейнер одного разу вже витягували на світ, коли в 1855 році його виявили при проведенні ремонтних робіт. Тоді його вміст було піддано огляду, а потім акуратно упаковано і замуровано назад в стіну.