В Росії назвали прогнози агентства Fitch політично вмотивованими
Та економічно необґрунтованими
news-image

У Москві вважають, що рішення агентства Fitch знизити суверенні рейтинги Росії має політичне підґрунтя і не мотивовано з економічної точки зору.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Російський урядовий експерт назвав рішення Fitch "політично заангажованим, непартнерським, економічно абсолютно не вмотивованим".

Так експерт прокоментував журналістам у суботу рішення Fitch, що знизив довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) РФ у національній та іноземній валютах з "ВВВ" до "ВВВ-" - останнього ступеня інвестиційного рівня, причому прогноз зміни рейтингів - "негативний".

Разом з тим, імені експерта видання не називає.

Рівні нижче вважаються неінвестицйними і називаються "сміттєвими". Фінансові експерти вважають, що у зв'язку з економічною кризою Росія вже найближчим часом може отримати "сміттєвий" рейтинг у всіх трьох головних міжнародних рейтингових агентств.

Рейтинг Росії у Standard&poor's також "ВВВ-", агентство Moody's поки що зберігає вищу оцінку - "Ваа2", що на дві сходинки вище "сміттєвого" рейтингу.

Однак прогноз щодо рейтингу Росії у всіх трьох агентств негативний, що може означати його перегляд у бік зниження в будь-який момент, пишуть в "Економічній правді".