Суспільство
18 травня 2017
Король Нідерландів зізнався, що таємно працює пілотом пасажирського літака
Король хоче пройти курси з управління лайнером Boeing 737s.
news-image

Король Нідерландів Віллем-Олександр зізнався, що після вступу на престол двічі на місяць інкогніто працює другим пілотом на пасажирських рейсах KLM Cityhopper, дочірньої компанії KLM. Про це він розповів в інтерв'ю газеті De Telegraaf, передає «Є!».

Сідаючи за штурвал, король не називає свого імені, звертаючись до пасажирів по гучномовному зв'язку, так як другий пілот не зобов'язаний представлятися. Крім того, Віллем-Олександр стверджує, що його складно дізнатися в формі і кашкеті.

Про те, що Віллем-Олександр пілотує літаки, було відомо до його сходження на трон. Він сідав за штурвал відносно невеликого середньомагістрального літака Fokker 70 в якості "гостьового пілота", щоб зберегти ліцензію льотчика.

Король заявив в інтерв'ю, що збирається продовжити керувати літаком, а влітку пройде курси з управління більшим лайнером Boeing 737s.
Віллем-Олександр вступив на трон після того, як його мати королева Беатрікс у 2013 році відреклася від престолу. У квітні цього року королю Нідерландів виповнилося 50 років.