Google запустила повітряні кулі Loon для роздачі інтернету
Повітряні кулі Project Loon, здатні довгий час перебувати в стратосфері і забезпечувати інтернетом значні території.
news-image

Компанія Google вперше застосувала тестовані вже впродовж кількох років повітряні кулі Loon для забезпечення інтернетом зони стихійного лиха в Перу.

  Про це написав у своєму блозі глава Project Loon Аластер Вестгарт, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

Як повідомив Вестгарт, останні кілька місяців Перу потерпає від сильних дощів і повеней, в результаті яких тисячам людей довелося покинути домівки. Через розгул стихії влада країни ввела режим НС в низці районів. У подібних ситуаціях можливість зв'язатися з близькими, а також отримати важливу інформацію стає вкрай необхідною.   Повітряні кулі Project Loon, здатні довгий час перебувати в стратосфері і забезпечувати інтернетом значні території, створювали саме для таких випадків, і Google, яка проводила тестування куль Loon в Латинській Америці в партнерстві з оператором зв'язку Telefonica, запропонувала свої послуги владі Перу.

 Пропозиція була прийнята, й останні сім тижнів Google і Telefonica забезпечували базовий доступ в інтернет для десятків тисяч людей в затоплених районах в околицях Ліми, П'юра і Чимботе. Загальна територія покриття склала 40 тисяч квадратних кілометрів, що можна порівняти з площею Швейцарії, а обсяг переданого через кулі трафіку склав 160 ГБ.  

Як підкреслив Вестгарт, Google буде забезпечувати жителів Перу інтернетом стільки, скільки буде потрібно. Також глава Project Loon подякував усім, хто допомагав і допомагає в здійсненні даного проекту.   Нагадаємо, в лютому цього року стало відомо, що розробники Project Loon вирішили відмовитися від створення всесвітньої мережі покриття Loon і обмежитися невеликим числом повітряних куль, які будуть використовувати для забезпечення інтернетом конкретних регіонів. Для цього інженери за допомогою машинного навчання створили алгоритм, що дозволяє кулям Loon залишатися в заданому районі за рахунок переміщення між різними повітряними потоками.

Читайте також: «Vodafone Україна» заблокувала «ВКонтакте», «Одноклассники» і «Яндекс.Такси»