Суспільство
14 січня 2015
Російські депутати Держдуми зникли в Антарктиді у новорічні свята
Представник одного з них побоюється "біди".
news-image

Члени партії "Единая Россия" і депутати Держдуми РФ Олександр Сидякін і Олег Савченко зникли в Антарктиді після новорічних свят. Про це у соцмережах повідомив прес-секретар Сидякина Павло Склянчук, пише Є l Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

Російські депутати повинні були піднятися на найвищу точку Антарктиди - пік Вінсон - у новорічні свята. Підкорювати вершину Сидякін і Савченко вирушили у супроводі гіда.

"Здраствуйте. Мене звати Павло, прес-секретар Олександра Геннадійовича. Він і депутат Савченко (Олег Савченко - ред.) не вийшли на зв'язок з Антарктиди. Боюся, біда", - написав Склянчук в мікроблозі депутата.

Також він розповів російському виданню Slon.ru, що депутати повинні були вийти на зв'язок з супутникових телефонів перед останнім етапом сходження, однак вони цього не зробили. Зараз в Антарктиді близько 45 градусів морозу і сильні вітри. Сам Сидякін перед виїздом в Антарктиду обіцяв поставити на вершині прапор РФ і написав твіт з хештегом #антарктиданаша, а також обіцяв опублікувати фото з пінгвінами.