Події
30 травня 2017
Римо-католики не згодні з тим, що Бог карає українців війною за Волинську трагедію
Ян Собіло, єпископ-помічник Широкорадюка, навпаки стверджує, що війна на сході України ще більше об’єднує нас у молитві до Бога та у любові до нашої держави.
news-image
Керівники Римо-католицької церкви в Україні не погоджуються з твердженням про те, що український народ "покарано" війною з Росією за події 1943 року на Волині.
 
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Із розповсюдженою раніше у ЗМІ заявою львівського архієпископа-митрополита РКЦ Мечислава Мокшицького, зокрема, висловив свою незгоду єпископ Харківсько-Запорізький Станіслав Широкорадюк.

"Я не погоджуюся з тим, що весь народ має нести кару за злочини, які хтось колись накоїв. Може - їхні діти, онуки; але не весь народ! Я не хочу нікому говорити прикрих слів, коментувати або виправляти. Але я - син свого народу, я за нього молюся, за його життя і мир. І я не думаю, щоби цілий народ мусив відповідати за злочини певної групи людей, незалежно від того, хто під яким прапором це робив", - наголосив Широкорадюк.

Ян Собіло, єпископ-помічник Широкорадюка, навпаки стверджує, що "війна на сході України ще більше об’єднує нас у молитві до Бога та у любові до нашої держави".

"Сьогодні на сході України гинуть наші хлопці, серед них є і католики обох обрядів, православні, протестанти та представники інших релігій чи просто нерелігійні люди. Але всіх нас об’єднує любов і жертовність, бо той, хто йде на фронт як солдат чи як волонтер, вже тим служить своєму народові, жертвує заради щасливого майбутнього нашої держави", - сказав Собіло.
Читайте також:У столиці зареєстровано два випадки захворювання на ботулізм і один летальний випадок