Суспільство
15 січня 2015
У Росії неправильні статті журналістів хочуть прирівняти до держзради
Депутат Державної думи Євген Федоров ("Єдина Росія") готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів з протидії тероризму і екстремізму.
news-image

Депутат Державної думи Євген Федоров ("Єдина Росія") готує проект закону про внесення змін до Адміністративного та Кримінального кодексів РФ, а також до законів з протидії тероризму і екстремізму. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на Обозреватель.

За словами автора нормативного акта, поправки стосуються встановлення адміністративної та кримінальної відповідальності для керівників засобів масової інформації, "які допускають публікації з брехливою антиросійською інформацією, забезпечують інформаційну підтримку екстремістським і сепаратистським силам антиросійської спрямованості, у тому числі і при відображенні подій за межами Росії".

"Суть поправок в тому, що в число державних злочинів включається свідомий обман аудиторії працівниками ЗМІ, спрямований на підтримку тероризму, інтервенції, сепаратизму і геноциду. Підпадати під відповідальність будуть не рядові журналісти, а керівники та редактори, які допустили публікацію. Якщо МВС бачить, що якесь ЗМІ наполегливо подає брехню, то у них з'являється право на розслідування і визначення причин брехні ", - стверджує Федоров.

Нова кримінальна норма про визнання антиросійських публікацій державним злочином, на думку законодавця, повинна з'явитися в 10-му розділі КК РФ "Злочини проти державної влади", в якому, серед іншого, містяться статті про шпигунство, державну зраду, збройноі заколоти і знаменита ст. 282 про розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності. Терміни за новою кримінальною статтею будуть вироблятися під час обговорення документа.