Війна
13 червня 2017
Втрати в зоні АТО: 1 військовий загинув, ще 5 - поранені
За минулу добу терористи 57 разів відкривали вогонь по позиціях української армії вздовж усієї лінії розмежування.
news-image
За минулу добу один український військовослужбовець загинув на Донбасі, ще п'ятеро бійців зазнали поранень.
 
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
За минулу добу терористи 57 разів відкривали вогонь по позиціях української армії вздовж усієї лінії розмежування. Понад те, окупанти 5 разів обстріляли житлові квартали населених пунктів. 

На Приморському напрямку вогнем зі 152-мм артилерії накрили опорні пункти поблизу населених пунктів Графське та Ольгінка. Вже о 10-тій годині ночі бойовики гатили з озброєння БМП та гранатометів по Мар'їнці. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в будинку по вулиці Жовтневій, втім ніхто з мирних жителів не постраждав. 

Позиції поблизу Павлополя, Мар'їнки та Чермалика обстріляли з мінометів різних калібрів. На цих же ділянках, а також в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Гнутового та Березового били з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру. 

На Донецькому напрямку до шостої години вечора було відносно спокійно, втім вже ввечері терористи знову активізувалися. Опорні пункти у південному передмісті Авдіївки та біля селища Кам'янка накрили вогнем зі 120-мм й 82-мм мінометів, танків, зенітних установок та зразків наявного у них піхотного озброєння.

По житловому кварталу Авдіївки здійснили кілька пострілів зі 125-мм танкових гармат. Снаряди вибухнули біля житлових будинків по вулицях Островського та Гагаріна, ніхто з цивільного населення не постраждав. Обстріл осель місцевих мешканців вчора також був зафіксований в районі Зайцевого. Там бойовики били з великокаліберного кулемету.

По позиціях поблизу Опитного та Невельського окупанти стріляли з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру. В районі Зайцевого вони застосовували озброєння БМП. Таким чином, кількість ворожих збройних провокацій на цьому напрямку до кінця доби сягнула 12.

Російсько-терористичні угрупування 18 разів порушили режим припинення вогню на Луганському напрямку. В районі Троїцького та Кряківки противник відкривав вогонь зі 120-мм мінометів, а поблизу Новотошківського, Катеринівки, Трьохізбенки, Золотого та Новоолександрівки - з мінометів калібру 82 мм. Бойовики били з протитанкових ракетних комплексів біля Новоолександрівки, а неподалік Кримського - з озброєння БМП. По оборонних укріпленнях сил АТО в районі н.п. Жовте, Лобачеве, Новтошківське, Станиця Луганська та Малинове загарбники відкривали вогонь зі гранатометів та стрілецької зброї.

"На жаль, впродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗС України загинув. Ще п'ятеро наших воїнів зазнали поранень та бойових травмувань", - наголосили у штабі.