Події
14 червня 2017
У столичній компанії бухгалтер вкрала 11 млн грн
За даними внутрішнього розслідування, зловмисниця маніпулювала з документами бухгалтерських звітів.
news-image
У Києві головний бухгалтер вкрала у фармацевтичної компанії "Марко Фарм ЛТД" 11,6 млн грн.

Про це повідомила "Перша інстанція" з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень, пише «Є!».

У Києві головний бухгалтер за сім років обікрала компанію "Марко Фарм ЛТД", в якій працювала тривалий час, на 11,6 млн грн і зникла. Проти жінки відкрили кримінальне провадження за ст. 191 ч.5  "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Перед тим, як звернутися до правоохоронних органів, спершу керівництво компанії провело своє розслідування. Їм вдалося з'ясувати, що за період від 2009 року до 2016 року пішов потік безпідставного перерахування грошей підприємства на рахунок головного бухгалтера. За цей період, за даними компанії, працівниця вивела з фірми незаконним шляхом понад 11 млн грн.

Окрім цього, "Марко Фарм ЛТД" з'ясувала, що їхній головний бухгалтер знімала зі своїх рахунків готівку підприємства, не відображаючи операцію у звітових книгах. За даними внутрішнього розслідування, зловмисниця маніпулювала з документами бухгалтерських звітів.

Наприкінці літа 2016 року головний бухгалтер фірми не вийшла на роботу. Однак перед цим встигла видалити віддалений доступ до серверного обладнання фірми та знищити усю бухгалтерську базу у програмі 1С, а також електронні документи, які зберігалися на сервері.

В результаті такого вчинку компанія втратила усі аналітичні дані з бухгалтерських рахунків та звітів за попередні звітні періоди.  Як відомо, ця документна інформація потрібна для проведення судової економічної експертизи, а також для порівнянні їх з даними, отриманими під час досудового розслідування у банківських установах. Зокрема, це стосується зняття готівки з рахунків фірми та касових операцій. 

Читайте також:У Римі 91-річна жінка вкрала духи. Поліцейські заплатили за них зі своєї кишені