В Єврокомісії вважають, що Україна здатна залучити 40 млрд дол. інвестицій
Зокрема, в ЄК вважають, що вибудувана урядом України тактика поведінки в питанні приватизації є правильною
news-image

Україна здатна залучити 40 млрд дол. інвестицій до 2020 року, заявив заступник гендиректора гендиректорату Єврокомісії з питань торгівлі, керівник групи підтримки України Петер Балаш.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-Україна".

"Ви плануєте залучити 40 млрд доларів інвестицій (FDI) до 2020 року. Думаю, це реалістично, але обов'язково слід враховувати економічну ситуацію і також політичну - вони повинні бути поліпшені, щоб інвестори були дійсно зацікавлені в інвестуванні", - заявив Балаш.

 Разом зтим, він висловив свою персторогу.

"Ми радили і продовжуємо акцентувати, що потрібен час і не треба продавати компанії за безцінь, особливо у важливих секторах економіки. І це добре, що ви йдете цим шляхом - спочатку змінити менеджмент, структуру управління державними компаніями і тільки потім, коли виросте їх вартість, продавати їх", - наголосив Балаш.

Керівник групи підтримки України при Єврокомісії вважає, що вибудувана урядом України тактика поведінки в питанні приватизації є правильною, однак проводити широку приватизацію в Україні доцільно тільки при оптимальних умовах, які зараз відсутні. Міністр економікм Айварас Абромавичус підкреслив, що уряд не збирається нічого приватизувати негайно. Спочатку вони хочуть поліпшити стандарти корпоративного управління.