Події
16 січня 2015
Міліція відкрила провадження щодо інциденту з LifeNews біля Генпрокуратури
Журналісти російського телеканалу наполягають, що на них напали, хоча в міліції кажуть, що їх камера випала з рук в ході перепалки
news-image

Київська міліція відкрила кримінальне провадження по інциденту з журналістами російського телеканалу "LifeNews" під час мітингу біля Генпрокуратури сьогодні, 16 січня.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт МВС.

"Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст. 194 "Умисне знищення або пошкодження майна" Кримінального кодексу України", - йдется в повідомленні.

За даними міліції, з-під стін силового відомства представники одного з українських телеканалів вели пряму трансляцію про масові заходи. У цей час іноземні журналісти почали голосно висловлюватися щодо роботи кореспондента, який був у кадрі.Згідно з повідомленням, під час мітингу активістів та громадськості журналістам іноземного телеканалу нібито пошкодили відеокамеру, вони пишуть заяву до міліції.

"Представники вітчизняного телеканалу разом з активістами попросили колег, у яких, до речі, акредитація для роботи в Україні закінчилася у минулому році, не заважати. Але останні не відреагували. У результаті емоційного спілкування між активістами та іноземними ЗМІ відеокамера останніх опинилася на землі" - говорять міліціянти.

Разом з тим, в LifeNews стверджують, що на кореспондента Жанну Карпенко та оператора Олександру Ульянову напали близько 20 мітингувальників.

Нагадаємо, восени 2014 року LifeNews заявили, що у Києві в їхнього кореспондента запустили яйцем. Через це журналіст вимагав негайної госпіталізації.