Події
17 січня 2015
Мочанов: кіборги потребують негайної допомоги
Останні новини про наших хлопців в Новому Терміналі пекла
news-image

Незважаючи на заяви терористів самопроголошеної ДНР про те, що аеропорт скоро перейде під їх контроль та на повну розруху будівлі наші "кіборги" тримаються мужньо, відбивають атаки бандформувань і йти з донецького аеропорту, який став новітнім символом українського мужності, не збираються. Але зараз важливо тільки, щоб Верховний Головнокомандувач дав термінову команду на негайну відправку допомоги в Термінал.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сторінку у соціальній мережі Facebook українського журналіста Олександра Мочанова

(Орфографія і пунктуація автора збережені, – прим. Є l Єдність.інфо). 

Аеропорт. Тільки що. Всього не скажу - щоб не нашкодити.

Але ... Дзвонив зараз Рахману. Голос у Андрюхи спокійний, незважаючи на те, що йде жорсткий бій, в трубці чути дуже активна стрелкотня, голосніше і інтенсивніше, ніж сьогодні вдень, під час наших з ним попередніх двох сеансів зв'язку. Серед українських cолдат два загиблих і кілька поранених. Тримаються. Воюють. Чим можуть і як уміють. Судячи з результатів - можуть і вміють!

Читайте також: З'явилося відео зруйнованого Донецького аеропорту, зняте з безпілотника. ВІДЕО

Але сил наших там небагато. Чомусь ... Зараз на місці працює група відповідальних офіцерів, надія на те, що вони швидко приймуть рішення і відправлять підкріплення нашому обмеженому контингенту в терміналі. Я, природно, як і багато з вас, бачив репортажі ворожого лайф ньюс і сюжети на ворожому роств.

Обурений не менше інших бездіяльністю командування АТО та ГШ. Вважаю злочином при нинішній кількості наших сил в зоні АТО залишити пацанів віч-на-віч з атакуючими переважаючими силами противника. Злочином поки традиційно без покарання ...

З противником, у якого по верхніх поверхах терміналу спокійно розгулює відверто заангажований кореспондент лайф ньюс. Канал, незрозумілим чином досі має акредитацію в Україні. 

Якщо в самі найближчі години (дай Бог, щоб не хвилини!) не провести операцію з термінового перекидання резерву і надання допомоги українському гарнізону в терміналі - хлопцям буде дуже непросто протриматися до ранку

Це - моя суб'єктивна думка, що відображає об'єктивний розклад сил, засобів і ситуації в Терміналі. Я знаю хлопців, вірю і впевнений у них, але зараз кожен з нас і з них (ми - єдине ціле, але ми, на відміну від них, зараз - не там) зобов'язаний змусити Державу Україна піднятися на диби і встати грудьми на захист жменьки Героїв, які виконують свій священний обов'язок по захисту суверенітету і державної цілісності Країни.

Дзвонив всім, кому міг і кого знаю. Б'ю в усі дзвони. На сполох. Чим допомогти тут і зараз - не знаю. На жаль.

Вірю, що кожен військовий у зоні АТО - Боєць, який готовий прийти Братам на допомогу і вступити в бій "за себе і за того хлопця". ВСУ, МВС, НГ, СБУ. Обговорювати причини такого принизливого для Держави розкладу, при якому Збройні Сили України змушені сидіти в "бутерброді" між зайнятих бойовиками поверхів терміналу - будемо не зараз.

Читайте також: Втрачена третина нового терміналу аеропорту Донецька

Зараз важливо тільки, щоб Верховний Головнокомандувач дав термінову команду на негайну відправку допомоги в Термінал, зачистку території від озброєних підрозділів противника і припинення вогню, нехай там посеред залу реєстрації зустрічаються хто завгодно, хоч Муженко з Захарченко, хоч Пушняков з Моторолла !!

Час і можливості для врегулювання питання дипломатичним і мирним шляхом безнадійно втрачені. Час і можливості зміцнитися і посилитися в порту під час відносного перемир'я - безнадійно просрали некомпетентним керівництвом АТО ще восени і на початку зими.

Читайте також: У Порошенка запевняють, що вже розроблено план порятнку "кіборгів"

Є конкретні персоналії, які повинні понести за це відповідальність, а не перепарковатися в інші кабінети і пересісти в інші крісла. Зараз - не про це.

Зараз - про Наших хлопців в Новому Терміналі пекла.

Їм потрібно невідкладно йти на допомогу !!! З масштабною військовою операцією. Можливо, це стане початком повномасштабної і вже не гібридної війни. Але жити в підвішеному стані, як після Мінська - вже ніхто не зможе. Навіть якщо дуже захоче і сховає голову в пісок

Поїзд пішов. На шляхах під усіма парами чекає відправки бронепоїзд ...

І тільки машиніст чекає свистка чергового по станції.

Але диспетчер або свисток занапастив, або здувся і випустив повітря.

У пар.

Або в піар?

Нагадаємо, в аеропорту Донецька до сих пір триває запеклий бій. В останні дні терористи активізували атаки на українських військових в Донецькому аеропорту.Спікер АТО Андрій Лисенко заявив, що аеропорт залишається під контролем українських військових. За даними Міноборони, вчора близько 12 години бойовики застосували один з різновидів сльозогінного газу проти українських військовослужбовців.