Світ
21 червня 2017
Водієві добити збитого пішохода дешевше, - українка розповіла про небезпеку доріг Китаю
Водій кілька разів переїхав трирічного хлопчика. Потім він вийшов з машини, щоб добити дитину. А на суді заявив, що переплутав його з картонною коробкою.
news-image

Китайські водії, які збивають пішоходів, найчастіше повертаються і добивають їх на смерть. Роблять це, щоб не платити компенсацію за нанесення травм.

Про це розповідає українка Тетяна Лазарчук, повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

Жінка жила у китайському мегаполісі Шеньчжень. Жодного разу не бачила, щоб водії пропускали людей на пішохідних переходах.

"Те, що водії у Китаї нахабно не пропускають пішоходів - нічого, в порівнянні з тим, що вони так само нахабно збивають цих пішоходів. На смерть. Китайські водії, якщо вже збили людину, можуть здати назад і переїхати бідолаху ще кілька разів, щоб остаточно переконатися у тому, що пішохід мертвий. При цьому жалю у деяких не викликають навіть малі діти - все це приголомшливо і дико. В країні передбачена висока матеріальна компенсація за нанесення травм. Якщо збитий пішохід виживе і залишиться скаліченим - винуватцю до кінця свого життя доведеться виплачувати йому гроші. Водієві добити пішохода дешевше - кошти доведеться виплатити лише раз", - розповідає Лазарчук.

За словами жінки, був випадок, коли мікроавтобус збив дворічну дівчинку. Потім проїхався по ній ще раз. Після цього дитину переїхала вантажівка. В цей час повз пройшло 8 людей. Ніхто не звернув уваги на те, що відбувається.

 . Якщо збитий пішохід виживе і залишиться скаліченим - винуватцю до кінця свого життя доведеться виплачувати йому гроші. Водієві добити пішохода дешевше - кошти доведеться виплатити лише раз.
Якщо збитий пішохід виживе і залишиться скаліченим - винуватцю до кінця свого життя доведеться виплачувати йому гроші. Водієві добити пішохода дешевше - кошти доведеться виплатити лише раз.
"Було і таке, що водій кілька разів переїхав трирічного хлопчика. Потім він вийшов з машини, щоб добити дитину. А на суді заявив, що переплутав його з картонною коробкою. Ще така історія, - продовжує Тетяна.

Трирічного хлопчика збила вантажівка. Малюк дивом не постраждав, навіть встав після удару забрати свою парасольку, яку відкинуло в сторону. Але в той момент водій вантажівки здав назад і розчавив дитину,

Допомагати один одному також не прийнято. За виклик швидкої платить той, хто здійснює дзвінок. Перехожі не хочуть платити за іншу людину. Вони бояться допомагати один одному. Якщо людина лежить посеред дороги або тоне у воді, повз неї пройдуть з тим же "покерфейсом".