Політика
19 січня 2015
Так звана авіація "ЛНР" може використовуватись для прикриття російських ВПС, - штаб АТО
Ккраїнські ВПС будуть задіяні в зоні АТО у разі порушення повітряного простору України
news-image

Створення самопроголошеної "Луганської народною республікою" своїх "військово-повітряних сил" може стати прикриттям для використання російської військової авіації в зоні антитерористичної операції, заявив спікер АТО Андрій Лисенко.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК-Україна".

"Цей факт (створення ЛНР своїх "військово-повітряних сил" - ред.) говорить про початок інформаційної кампанії з прикриття можливого використання російської військової авіації проти сил АТО", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, раніше в штабі зазначили, що українські ВПС будуть задіяні в зоні АТО у разі порушення повітряного простору України з метою атаки на мирне населення або військові підрозділи.

Нагадаємо, що 19 січня терористи "ЛНР" створюють свої військово-повітряні сили, в якості таких були представлені тренувальний літак "Дельфін" Л29 і кілька вертольотів різних модифікацій, викрадені з музею авіації.

Як повідомив кореспондентам "Life News" Арам Авагян, пілот, який сидить у кабіні викраденого літака, зможе долетіти до Києва і, якщо потрібно, до Львова. Російський телеканал повідомив, що "ВПС" республіки пройшли необхідні випробування. Крім усього іншого авіацію "ЛНР" обіцяють оснащувати боєприпасами.