Суспільство
14 липня 2017
Клімкін вважає, що запровадження віз з РФ не дасть потрібного ефекту
Це створить значні проблеми, Росія ними скористається, щоб зробити провокації і вести свідому політику на обмеження для громадян України на окупованих територіях в Криму пересуватися по території України.
news-image

Введення віз із Росією  створить значні проблеми, тому рішення про зняття біометричних даних з іноземних громадян – є найкращим рішенням, вважає голова МЗС Павло Клімкін, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у п'ятницю, відповідаючи на питання нардепа щодо впровадження візового режиму з РФ.

Він нагадав, що на засіданні РНБО було схвалено систему, яка передбачає зняття біометричних даних з іноземців, що дозволить здійснювати контроль за пересування територією України.
"Ця система буде здійснюватися поступово, стадія за стадією", - додав він.
"А звичайне запровадження віз не дасть нам того ефекту, до якого ми прагнемо", - наголосив він.

За його словами, це створить "значні проблеми, Росія ними скористається", щоб зробити провокації і вести свідому політику на обмеження для громадян України на окупованих територіях в Криму пересуватися по території України.

"Тому на основі детального аналізу було прийнято таке рішення. Воно підтримується нашими друзями та партнерами", - додав Клімкін.

Як відомо, у понеділок РНБО прийняло рішення ініціювати впровадження біометричного контролю для іноземців, що перетинають кордон України.

Читайте також:Поки Росією керує Путін, Україна не стане членом НАТО – колишній посол США

Читайте також:Зректись Батьківщини стало простіше