Суспільство
20 січня 2015
Аншлаг! Українці хочуть стати патрульними поліцейськими
ДАІ в її нинішньому вигляді існуватиме до червня, доки її не замінять поліцейські патрулі.
news-image

Майже 4 тис. українців вже подали анкети для участі у конкурсі на навчання на патрульних поліцейських, заявляє перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе. Про це пише Є l Єдність.інфо із посиланням на Інтерфакс.

"Вже зареєструвалося до 4 тис осіб. Це дуже багато. Переважно реєструвалися в електронному вигляді через сайт МВС, але приходять і сюди (м. Київ, Будинок вчителя, де приймаються анкети на конкурсний набір - ред.)", - сказала Е. Згуладзе у вівторок журналістам у Києві.
Посол США Джеффрі Пайєтт, розповідаючи про підтримку американським урядом проекту з реформування органів внутрішніх справ України, зокрема, створення патрульної поліції, заявив, що "цей проект, який потримає уряд США - це спроба побудувати нову поліцію" в Україні.
"США привезуть сюди своїх кращих консультантів, також прибудуть європейські консультанти", - розповів він.
Посол запевнив українську сторону в тому, що уряд США надасть усіляку підтримку в реалізації цієї реформи, але не уточнив, яку саме суму виділено на фінансування цього проекту.
"Ми повністю підтримуємо, і сприятимемо створенню цієї структури в Києві", - сказав Дж.Пайєтт.
Е. Згуладзе додала, що не може назвати загальний бюджет проекту, оскільки створення Патрульної служби в Україні - це лише перша частина реформи, яку планується провести в Україні.
"Ми будемо підтримувати саме те, що вважатиме за необхідне зробити українська сторона", - додав Дж.Пайєтт.
Як повідомлялося, в Україні стартував конкурсний набір на навчання майбутніх співробітників патрульної поліції. Вже до літа, після відповідної підготовки, патрульні поліцейські почнуть працювати в Києві, а потім і в інших містах країни. ДАІ в її нинішньому вигляді існуватиме до червня, доки її не замінять поліцейські патрулі. Реформа ДАІ стала першою у реформуванні системи органів внутрішніх справ України.