Світ
21 липня 2017
У Білорусі двоє ріелторів засуджені до смертної кари
Злочини відбувалися протягом 6 років - з 2009 по 2015 рік.
news-image

У Білорусі Могилевський обласний суд сьогодні оголосив вирок у справі так званих чорних ріелторів, обвинувачених у вбивстві шести людей і приготуванні до скоєння вбивства ще трьох, передає «Є!» із посиланням на БЕЛТА.

Судовий розгляд у цій гучній справі тривав близько восьми місяців.

Кожному з фігурантів було пред'явлено звинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу. Серед них -  вчинення вбивств шести осіб і приготування до вчинення вбивства ще трьох, викрадення людини та приготування до викрадення, а також шахрайство, розбій, вимагання, незаконна підприємницька діяльність.

Після всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи головний фігурант Ігор Гершанков і його подільник Семен Бережний засуджені до виняткової міри покарання - смертної кари - розстрілу.

Дружині Ігоря Гершанкова Тетяні суд призначив 24 роки позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, співучаснику Борису Колеснікову - 22 роки позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Злочини відбувалися протягом 6 років - з 2009 по 2015 рік.

Жертв вибирали з-поміж одиноких громадян, що зловживають алкоголем. Користуючись важким матеріальним становищем людей, обвинувачені вмовляли їх продати житло, а натомість обіцяли допомогти з придбанням нового.

Після операції клієнтів вбивали і ховали в заздалегідь викопаних могилах.

Читайте також: Нардеп Поляков вважає голодранцями всіх, хто не може придбати собі два іPhone