Події
24 липня 2017
Стало відомо, скількі громадян Грузії не повернулися до країни, скориставшись безвізовим режимом з ЄС
МВС Грузії вже ідентифікувало цих громадян.
news-image

Близько трьох тисяч громадян Грузії, які скористалися безвізовим режимом з країнами Євросоюзу, не повернулися на батьківщину в установлені терміни, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шалва Хуцишвілі, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"З 55 тисяч громадян Грузії близько трьох тисяч не повернулися в установлені терміни. Втім, це не означає, що ці громадяни однозначно порушили безвізовий режим з Євросоюзом. Вони могли перейти в такі країни, як Україна, Туреччина чи Білорусь, із якими у Грузії також діє безвізовий режим. МВС Грузії вже ідентифікувало цих громадян", - сказав Хуцишвілі в понеділок журналістам.

Він також повідомив, що, незважаючи на попередження грузинських прикордонників про проблеми з ідентифікаційними документами, 160 громадян все ж вилетіли в країни Європи, але їх повернули на батьківщину з європейських аеропортів після проходження паспортного контролю.

Безвізовий режим в Шенгенській зоні Євросоюзу був введений для Грузії з 28 березня поточного року. Громадяни Грузії можуть перебувати в країнах Шенгенської зони без візи протягом 90 днів.

Читайте також: Полякова викликали надягати браслет, але він не прийшов