Світ
27 липня 2017
Ізраїльський парламент прийняв закон про святкування 9 травня
Серед положень законопроекту - щорічне святкування Дня Перемоги союзників над нацистською Німеччиною та вивчення теми перемоги в частинах армії оборони Ізраїлю і середніх школах.
news-image

Комісія ізраїльського парламенту з освіти затвердила законопроект про святкування Дня Перемоги над нацистською Німеччиною 9 травня в Ізраїлі. Відповідну заяву було розміщено на офіційному сайті відомства, передає «Є!»

"Сьогодні ми віддаємо данину пам'яті героїзму воїнів країн антигітлерівської коаліції й особливо героїзму воїнів-євреїв. Багато літніх репатріантів були солдатами та офіцерами на фронтах Другої світової війни, і сьогодні ми віддаємо належне їх мужності й героїзму", - пояснив рішення депутат парламенту Одед Фарер, один з авторів законопроекту.

Серед положень законопроекту - щорічне святкування Дня Перемоги союзників над нацистською Німеччиною та вивчення теми перемоги над Німеччиною в частинах армії оборони Ізраїлю і середніх школах. Відзначається, що в школах єврейського релігійного сектора свято за розпорядженням міністра освіти можуть відзначати за єврейським календарем - 26 ійяра.

Читайте також: У «Київзеленбуді» показали, як виглядатимуть квіткові композиції на фестивалі «Барви-Ukraine» (фото)