Суспільство
28 липня 2017
Продукти, які повинні бути в раціоні кожної жінки
Як же зберегти молодість і здоров’я? В цьому допоможе список найбільш необхідних продуктів, які повинні бути в щоденному раціоні кожної жінки.
news-image
Жінкам складніше підтримувати гарний, доглянутий зовнішній вигляд, ніж чоловікам. Нам потрібно дбати про виняткову красу шкіри, волосся і нігтів, інформує «Є!» з посиланням на Голос України.
 
Адже на кому, як не на нас, тримається домашнє вогнище. Діткам потрібна здорова мама, а чоловікові – красива і спокійна жінка.

Як же зберегти молодість і здоров’я? В цьому нам допоможе список найбільш необхідних продуктів, які повинні бути в щоденному раціоні кожної жінки.

Найкорисніші продукти для здоров’я жінок:

1. Молоко.

Існує помилкова думка, що воно підходить тільки для дитячого харчування. Це не так. Візьміть за правило випивати перед сном чашку теплого молока, заправленого ароматними спеціями – куркумою, корицею, імбиром, мускатним горіхом або кардамоном. Ця корисна звичка нормалізує гормональний фон, приведе в порядок нерви.

2. Лосось.

Містить корисні Омега-3 жирні кислоти, магній, калій, фосфор, йод, які нормалізують роботу щитовидної залози, мозку, нирок, серцево-судинної системи. Захищає від утворення жирових прошарків на животі, «поганого» холестерину, сприяє виробленню естрогену, який у жінок старше 30 років починає знижуватися. Білок лосося засвоюється краще, ніж білок червоного м яса. Риб’ячий жир повний архіданової і лінолевої кислот, благотворно впливають на клітини.

Лосось – це чудовий засіб від депресії, але його небажано їсти багато під час вагітності та годування груддю, оскільки є ризик впливу ртуті на дитину. У період менопаузи та ПМС страви з лосося будуть як не можна до речі. В магазині зверніть увагу на колір філе – біло-червоний відтінок говорить про те, що риба харчувалася підфарбованим кормом. Від такої покупки краще відмовитися.

3. Капуста.

Білокачанна красуня лідирує серед дієтичних продуктів. Її можна їсти без обмежень і при цьому скидати вагу. У капусті міститься білок лютеїн, нормалізуючий гостроту зору, Са і К, зміцнюють кістки, вітамін С, що відповідає за наш імунітет. Міститься в брокколі вітамін А відповідає за красу шкіри. Брюссельська капуста – джерело білка.

4. Помідори.

Вони здавна славляться омолоджуючим ефектом, оскільки містять багато антиоксидантів. Цей овоч – антидепресант. В томатах міститься пігмент лікопін, що перешкоджає розвитку серцево-судинних хвороб. При регулярному їх включення в меню скорочується ризик розвитку раку шийки матки та раку грудей, стабілізується вага. Деякі сорти, особливо черрі, благотворно впливають на обмінні процеси організму.

5. Ягоди.

Журавлина, полуниця, чорниця, малина – кожна ягода по-своєму унікальна.

  • Малина – джерело елагової кислоти, що захищає від раку шийки матки.
  • Полуниця – нейтралізує дію алкогольних напоїв.
  • Журавлина – захищає нас від дії вільних радикалів.
  • Чорниця – посилює гостроту зору, знижує кількість цукру в крові.

Всі ці ягоди містять потужні протиракові речовини, багаті вітаміном С і антиоксидантами, які посилюють імунітет, зменшують ризик виникнення запальних процесів у шлунково-кишковому тракті, сечостатевої та серцево-судинної системах.

6. Горіхи.

Вибір їх великий, тому жменю горішків повинна бути в раціоні кожної панянки. Фундук, мигдаль, кешью, волоські, арахіс та ін. є джерелом полі – і мононенасичених жирів, білка, вітамінів Е і А, мікроелементів Ѕе, Mg. Вони знижують рівень холестерину в крові, сприяють здоровому росту волосся.

Не варто забувати, що горіхи висококалорійні. Для повноцінного харчування достатня 60 г в день.

7. Устриці.

Цей унікальний морепродукти – джерело швидкозасвоюваного, легкого білка колагену, вуглеводів, глікогену, мікроелементів (Fe, P, Ca, I, Zn, Cu), великої кількості вітамінів і жирних кислот Омега-3. Їх присутність в меню значно зміцнює волосся, нігті, кістки, знижує у ялість шкіри, відтягує час появи перших зморшок. Устриці здатні розбудити лібідо, перешкоджають виникненню раку молочних залоз.

8. Шпинат.

Його зелені листочки – рослинний джерело кальцію (Са) і заліза (Fe). Са необхідний для здорового стану волосся, кісток і нігтів. Fe відповідає за відновлення крові (особливо після менструації), тим самим перешкоджаючи виникненню анемії.

9. Цільнозернові.

Необхідні як джерело клітковини і великої кількості мікроелементів. Споживання круп благотворно впливає на гормональний фон, нормалізує обмін речовин, що захищає нас від коливань у вазі (не містять «поганих» вуглеводів).

10. Кисломолочні продукти

домашнього приготування (магазинні з мінімальним терміном придатності). Багаті живими кисломолочними бактеріями, які відповідають за нормалізацію роботи кишечника і засвоєння корисних речовин.

Список можна продовжити. Всі натуральні продукти унікальні за своїм складом. Але цей ТОП-10 повинен бути присутнім у раціоні кожної жінки!

Читайте також:Споживання дині: чим небезпечно для здоров'я

Читайте також:Програма «Доступні ліки»: у МОЗ розширили список препаратів