Суспільство
22 січня 2015
Як українці намагаються підтримати своє здоров'я - опитування
Минулого року Україна посіла перше місце в ТОП-10 країн, жителі яких частіше за інших скаржаться на здоров'я.
news-image

Аналітична компанія GfK запитала у споживачів у всьому світі, які заходи вони регулярно вживають для підтримки свого фізичного здоров'я. Сон отримав першість, обійшовши здорову їжу, фізичні вправи і вживання вітамінів, повідомляє Є l Єдність.інфо.

 Щодо українців, то для збереження свого фізичного здоров'я українці намагаються більше спати (63%), вживати здорову і поживну їжу (61%), а також регулярно доглядати за ротовою порожниною (55%).

Серед українців фізичні вправи займають четверте місце. Регулярно тренуються 42% громадян України.

Крім того, за даними дослідження, українці віком 30-39 років і старше 60 років частіше інших вікових груп віддають перевагу сну для підтримки здоров'я (66% і 67% відповідно). Одночасно люди у віці 15-19 років висипаються рідше інших. Для цієї вікової групи вживання здорової їжі та гігієна ротової порожниною є менш популярними заходами для підтримки здоров'я.

Показники регулярності сну серед українських жінок і чоловіків майже рівні (63% і 62% відповідно). Однак українські жінки частіше (64%) ніж чоловіки (57%) вживають здорову їжу і доглядають за порожниною рота (57% і 52%).

GfK провела опитування в 23-х країнах, результати якого показали, що дві третини споживачів у світі (66%) регулярно висипаються, щоб зберегти своє фізичне здоров'я. Така відповідь є більш популярним серед жінок (69%) порівняно з чоловіками (63%).

Слід зазначити, що восени минулого року Україна посіла перше місце в ТОП-10 країн, жителі яких частіше за інших скаржаться на здоров'я. Про це свідчать дані щорічного "Індексу щастя" за версією Gallup-Healthways.