Події
23 січня 2015
На кордоні з Кримом ФСБ тримає двох членів Меджлісу
Повідомляється, що затримані хотіли проїхати на материкову Україну
news-image

Глова Меджлісу Рафат Чубаров у своєму Фейсбуці повідомив, що на кордоні з Кримом затримані члени Меджлісу Абмеджіт Сулейманов, Ескендер Барієв і активіст кримскотарского національного руху Синавер Кадиров.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Повідомляється, що затримані хотіли проїхати на материкову Україну, однак їх вже декілька годин допитує ФСБ РФ.

"Протягом кількох годин на КПП "Армянськ" окупаційною владою утримуються члени Меджлісу кримскотарского народу Абмеджіт Сулейманов, Ескендер Барієв і активіст кримскотарского національного руху, політв'язень часів СРСР Сінавер Кадиров, що прямували з Криму на материкову частину України. З кожним із затриманих окремо проводять вартові "бесіди" представники ФСБ. Відомо, що в числі звинувачень фігурує і не прийняття Сулеймановим, Барієвим і Кадировим громадянства Росії", - пише Чубаров.

За повідомленням Крим.Реалії їм закидають порушення режиму перебування в Російській Федерації. Про це повідомила дружина члена Меджлісу, голови Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Ескендера Барієва Зарема, уточнивши, що її чоловік разом з іншими затриманими слідували через пропускний пункт в Армянську.