Продюсер Роднянський: Забороняти російські фільми - непристойно
Олександр Роднянський переконаний, якщо забороняти в'їзд до країни російським діячам культури лише за лояльність, вимушену або щиру, своєму уряду, то відбудеться збіднення власного культурного життя.
news-image

Знімати з ефіру серіали, у яких знімаються актори, що виступають проти України, на думку Роднянського, неприйнятно, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Радіо24.

«Починати нову країну з заборони кінофільмів і серіалів, навіть пояснюючи це війною з сусідом, мені здається, непристойно, неефективно. В силу того, що, і серіали, і фільми все одно доступні, та й це просто безглуздо. Забороняти їх, на тій підставі , що в них знімався певний артист, відомий своїми ворожими переконаннями, взагалі неприйнятно», - сказав Роднянський.

З таким же успіхом, вважає продюсер, можна заборонити видання книжок Езри Паунда і Кнута Гамсуна, на підставі того, що вони підтримували німецьких нацистів, або ряду видатних класиків, оскільки вони були расистами, ксенофобами, антисемітами і так далі.

На його думку, краще з цими людьми не погоджуватися, сперечатися, переконувати - образом нової успішної, привабливої України.

«Не слід дозволяти собі опускатися до рівня заборон. Не кажучи вже про головне - у людей може бути своя думка!», - наголосив Олександр Роднянський.

Нагадаємо, в Україні заборонені фільми за участі Михайла Пореченкова та Івана Охлобистіна. Також заборонено в'їзд низці російських артистів.