Війна
26 січня 2015
Бірюков опублікував для Лаврова докази присутності російських військових на Донбасі (фото)
Радник Президента запитав Лаврова - чи тіла "неіснуючих" російських десантників закопувати в кар'єрі, чи все-таки передавати у РФ?
news-image

Радник президента України Юрій Бірюков показав фотографії знешкоджених вантажівок із російськими військовими на Донбасі, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ТВі.

"Абсолютно нешановний товариш Лавров! От ви все стверджуєте, що російських військовослужбовців у Донецьку немає, що все це підступи та інсинуації. У мене коротеньке питання: тіла цих ваших неіснуючих російських десантників закопувати в кар'єрі? Чи все-таки передавати в вашу країну?" – пише Бірюков.
"Сьогодні на світанку дві вантажівки з особовим складом ("ДНР"? Росії?), кілька стовбурів МТ-12 ("Рапіра") під прикриттям БМП і БТР висувалися на штурм донецького аеропорту. Наша розвідка навела нашу ж арту, ті відпрацювали. І вже ніхто і нікуди не висувався більше".

Бірюков повідомив, що загинуло понад 20 бойовиків і росіян, з десяток тепер перебувають у полоні, їх допитають після надання медичної допомоги.

"Командування АТО покликало нас на збір речових доказів і на фотофіксацію. Під гуркіт пострілів – завдання виконали. А тут ще й кореспондент Los Angeles Times. Незручно якось, як тепер говорити про те, що тут немає росіян?" – звернувся помічник президента до Лаврова.