Війна
26 січня 2015
Маріуполь обстрілював офіцер російської армії, - зізнання бойовика
news-image

Служба безпеки України оприлюднила перехват розмови коригувальника обстрілів Маріуполя Сергія Кірсанова ("Гаїшник"), а також відео його зізнання в злочині. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо. 

Він стверджує, що Маріуполь обстрілював терорист "Пєпєл" (Пепел), який, за його словами, є офіцером російської армії.

За словами Кірсанова, обстріл Маріуполя був випадковим. Вони помилились в наведенні на 1 км.

Це підтверджує і перехват розмови між двома бойовиками "ДНР".

"В результаті невікладних дій української контррозвідки коригувальник вогню був ідентифікований та затриманий. За свідченнями Кірсанова, масове вбивство жителів Донбасу здійснювала також батарея під командуванням росіського офіцера Олександра (позивний "Пєпєл", розшукується), а сам Кірсанов не вперше наводив "Гради" на своїх співгромадян", - йдеться в повідомленні СБУ.

Читайте також: Маріуполь: відеореєстратор зафіксував обстріл «Градом» зблизька
Я, Кірсанов Валерій Сергійович, житель міста Маріуполя, 1975 року народження, приблизно шість років тому познайомився з Пономаренком Сергієм Леонідовичем. На цей момент Пономаренко є командиром 1-ї Слов'янської роти армії Новоросії. Позивний - Терорист. Я знав, що він воює на боці ДНР, але все одно підтримував із ним зв'язок. У підпорядкуванні Терориста є піхота, розвідка й артилерія. Приблизно місяць тому мені подзвонив Пономаренко і попросив у разі виникнення якихось питань дзвонити людині з позивним Пепел", - заявив чоловік на відео

Крім того, в СБУ надали хронологію артилерійського обстрілу Маріуполя.

Докази відповідальності російської сторони за вчинені злочини.