Суспільство
26 січня 2015
Харківські міліціонери викрили групу телефонних шахраїв
За скоєння кримінальних правопорушень правоохоронцями затримано 4-х мешканців Луганської та Харківської областей. На рахунку зловмисників більше 10 епізодів.
news-image

Останнім часом збільшилась кількість випадків телефонних шахрайств, коли зловмисники здійснюють дзвінок на домашній або мобільний телефон громадян та повідомляють неправдиву інформацію про родичів. Під приводом не притягнення родичів до кримінальної відповідальності, вони заволодівають грошовими коштами. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС. 

На початку січня поточного року працівниками Харківського міського управління за вчинення телефонних шахрайств викрито 4-х осіб, мешканців Луганської та Харківської областей, які звільнилися після відбування покарання з однієї з виправних колонії Луганської області.

 Підозрювані особи, віком від 20 до 26 років, здійснювали телефонні дзвінки, залякували громадян та видурювали у них грошові кошти від 1 до 10 тисяч гривень під виглядом передачі їх працівникам міліції за звільнення родичів. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України, що карається позбавленням волі до 3-х років.   Наразі стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

На даний час вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень