Політика
21 вересня 2017
Бойовики включали Нелю Штепу до списків на звільнення - Ірина Геращенко
Екс-мер відмовилась від пропозиції бойовиків.
news-image

Бойовики включали екс-мера Слов'янська Нелю Штепу до списків на звільнення. Про це повідомила сьогодні під час брифінгу віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи зміну запобіжного заходу колишній очільниці Слов'янська, передає кореспондент «Є!»

"Бойовики включали Нелю Штепу в свої так звані списки осіб, яких вони вимагають звільнити від української сторони задля звільнення наших заручників. Але пані Штепа, яка кликала бойовиків та війну на територію України, категорично відмовилася бути учасницею обміну. Бо вона, мабуть, як ніхто, знає ціну війні, яку сама звала на українську територію", - сказала Ірина Геращенко.

Вона також висловила занепокоєння тим, що за три роки розслідування справу так і не було доведено до логічного кінця.

"Звичайно, як у людини, що займається питаннями Донбасу, у мене є запитання: чому інші мери, що кликали війну на територію країни та бігали з незрозумілими прапорами, досі не відповідають по закону як причетні до сепаратизму та розколу України?" - запитала віце-спікер.

Ірина Геращенко закликала слідство і суд розслідувати ці справи.

Як відомо,  вчора Ленінський райсуд Харкова змінив запобіжний захід екс-меру Слов'янська Нелі Штепі із тримання під вартою на домашній арешт.

Читайте також: Надія Савченко: «Моїй мамі телефонували та казали, що треба перегорнути прапор та переспівати гімн. І це врятує Україну»