НБУ ввів у "Імексбанк" тимчасову адміністрацію
Банк визнано неплатоспроможним
news-image

НБУ ввів у "Імексбанк" тимчасову адміністрацію, йдеться в повідомленні на сайті банку.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"На підставі постанови Правління Національного банку України від 26.01.2015 № 50 "Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ІМЕКСБАНК" до категорії неплатоспроможних" виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 26.01.2015 прийнято рішення № 16 про запровадження з 27.01.2015 тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ІМЕКСБАНК"". - йдеться в повідомленні.

Таким чином, банк став вже третім неплатоспроможним цього року після "Укоопспілки" і ПроФінбанку, а також 36-м за останній рік.Тимчасову адміністрацію в АТ "Імексбанк" запроваджено строком на 3 місяці з 27 січня 2015 по 26 квітня 2015 року включно.

Імексбанк входить до групи великих установ. За даними Нацбанку, за підсумками третього кварталу минулого року він займав 21-е місце за активами серед 166 банків.

Нагадаємо, що 1 грудня 2014 року системно важливими в Україні визначено 8 банків: ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", АТ "Ощадбанк", АТ "Укрексімбанк", АТ "Дельта Банк", АТ "Райффайзен Банк Аваль", ПАТ "УКРСОЦБАНК", ПАТ "Промінвестбанк", АТ "СБЕРБАНК РОСІЇ".