Війна
29 вересня 2017
За минулу добу в зоні АТО загинули двоє українських військових
У зоні проведення Антитерористичної операції на Донеччині двоє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення.
news-image

За минулу добу в зоні проведення Антитерористичної операції (АТО) на Донеччині двоє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення. Про це 29 вересня під час брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі" повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, пише «Є!» з посиланням на 112.

"За минулу добу в результаті бойових дій два військовослужбовців Державної прикордонної служби України загинули і двоє військових Збройних сил отримали поранення", – зазначив Лисенко.

За інформацією речника Міноборони, на луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї двічі обстрілювали позиції сил АТО в Кримському. Українські військові в обох випадках відкривали вогонь у відповідь.

Лисенко додав, що на донецькому напрямку за добу терористи 5 разів порушили перемир'я на ділянці фронту Авдіївка-Піски, важке озброєння не застосовувалося.

Офіцер зазначив, що найбільш напружена ситуація була на маріупольському напрямку. За інформацією Лисенка, у другій половині дня в Мар'їнці сталися потужні мінометні обстріли з боку противника. Під час другого з них терористи поцілили в житлові квартали. Всього бойовики випустили понад 30 мін.

"Також неспокійно вчора було в Березовому, Павлополі та на інших опорних пунктах. Окупанти не застосовували там важке озброєння, проте ворожі обстріли були тривалими та потужними, внаслідок чого українські війська відкривали вогонь у відповідь, увівши в дію, зокрема, бронетехніку. Здебільшого противник порушував режим тиші у темну пору доби", - резюмував Лисенко.

Читайте також:Доба в АТО: 16 обстрілів, двоє військових ЗСУ були поранені