Політика
18 жовтня 2017
Немає нічого дивного в тому, що на акцію Рабіновича під НБУ прийшло більше людей, ніж під Раду, - експерт (фото)
Причина значної популярності акції Рабіновича в тому, що на ній піднімаються більш актуальні для населення питання.
news-image

На безстрокову мирну акцію протесту політичної партії «За життя», лідером якої є народний депутат Вадим Рабінович, під Національним банком України зібралося більше людей, ніж на «антикорупційний» мітинг під Верховною Радою України, організований з ініціативи політсили «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі - і це закономірно, повідомляє «Є!».

Таку думку висловив політичний експерт Володимир Макарівський на своїй сторінці в Facebook.
На його думку, причина більшої популярності акції Рабіновича в тому, що на ній піднімаються більш актуальні для населення питання.

«Трохи цікавої статистики: вчора у Нацбанку на мітинг «За життя» зібралося більше людей, ніж на «антикорупційну» акцію протесту під парламентом. Нічого, звичайно, дивного - адже на мітингу Рабіновича мова йде про більш актуальні питання для будь-кого з нас - "вбитий" курс гривні, вкрадені заощадження. Українцям важливіше повернути свої гроші - як-не-як треба за щось жити (або точніше - виживати). У свою чергу, вимоги Саакашвілі і його однодумців або не зовсім зрозумілі звичайним людям, або зовсім для них неактуальні», - написав експерт.

При цьому він підкреслив, що акція протесту під Нацбанком вже принесла відчутні результати, в той час як у мітингу під Радою ніяких відчутних досягнень поки що немає.

«Ще момент, що сприяє більшій популярності акції під НБУ: у Рабіновича вже є успіхи, адже ряд вимог його прихильників виконаний - Гонтарева подала у відставку, Рожкова напевно не займе її місце, вкладникам вже виплачують понад 3 млрд гривень в п'яти банках. А під Радою поки що домоглися лише дуже суперечливої реакції в соцмережах та позитивної картинки в кремлівських ЗМІ», - констатував Володимир Макаровський.

Нагадаємо, вчора, 17 жовтня, в Києві проходили відразу два мітинги. На першому, під Національним банком України, зібралося близько 6 тисяч протестуючих, які вимагають кримінальної відповідальності для Гонтаревої і Рожкової за розвал фінансової системи країни і повернення грошових коштів вкладникам банків, що рухнули. Другий, під будівлею Верховної Ради, зібрав удвічі менше людей, ніж мітинг під НБУ. На ньому виступають за «велику політичну реформу».

Читайте також:Рабінович: «Ми не піддамося на провокації і будемо стояти під НБУ, поки Гонтареву і Рожкову не заарештують» (відео)