Політика
30 січня 2015
В Полтаві не вважають Росію країною-агресором, а бойовиків «ДНР» і «ЛНР» - терористами
На сесії міської ради для рішення про визнання РФ агресором не вистачило голосів
news-image

Сьогодні відбулася 47 позачергова сесії Полтавської міської ради. Народні обранці не проголосували за визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, а Російську Федерацію країною-агресором. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Преса України.

Лише 20 депутатів із 32 проголосували «за» таке рішення. Інші 12 – утрималися. Для того щоб постанова міськради набрала силу не вистачило 6 голосів. Для її схвалення необхідно було набрати 26 голосів. Тому рішення не пройшло.

Як повідомлялося, 27 січня Верховна Рада прийняла історичне для України рішення – на своїй позачерговій сесії прийняла заяву про визнання Росії державою-агресором. Українські парламентарі у своєму зверненні закликали парламенти країн світу та міжнародні організації також визнати Російську Федерацію державою-агресором.

Колег із Верховної ради підтримала і депутати Київської міської ради, які теж прийняли рішення визнати Росію країною-агресором.

Тим часом такі рішення народних обранців обурило Кремль. Російські чиновники не погоджуються, що їхня країна-агресор.

Заступник голави російського МЗС Григорій Карасін назвав ухвалення Верховною Радою законопроекту про визнання Росії країною-агресором бездумним та безвідповідальним.