Світ
3 лютого 2015
Рішення про передачу зброї Україні поки що не прийнято, - Держдеп США
Позитивне рішення про постачання зброї не виключається
news-image

Влада США на даному етапі не прийняли рішення про постачання зброї Україні, заявила представник Держдепу Джен Псакі, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми продовжуємо обговорювати варіанти надання допомоги (Києву - ред.), і ніякі варіанти не виключаються", - додала Псакі.



Вона підкреслила, що пріоритетом для Вашингтона є мирне вирішення українського конфлікту.

На питання про те, чи стала б відправка зброї в Україну порушенням мінських домовленостей, Псакі пояснила, що "чисто технічно, порушення не було б", у тому числі і тому, що США не підписували ці документи.

Раніше агентство associated press повідомило з посиланням на джерело в американській адміністрації, що президент США Барак Обама розглядає ідею поставок зброї Києву, проте усвідомлює, що у такого кроку можуть бути негативні наслідки.

Читайте також: Обама: Приєднання Криму - це імпровізація, а не стратегія


У той же час, Обама побоюється, що у такого кроку можуть бути мінуси. Зокрема, це може спровокувати "опосередковану" війну з Росією. Крім того, у Вашингтоні не впевнені, що українські військові зможуть швидко навчитися користуватися американською зброєю.

Раніше газета New-YorkTimes повідомила з посиланням на власні джерела, що верховний головнокомандувач збройними силами США і НАТО в Європі Філіп Бридлав, а також інші представники Білого дому і Пентагону все більше підтримують ідею постачань Україні оборонних озброєнь.