Війна
3 лютого 2015
Карта АТО станом на 3.02.2015 року
За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 27 отримали поранення
news-image

ІАЦ РНБО опублікував інфографіку ситуацію в зоні АТО станом на 3 лютого 2015 року, пише Є | Єдність.інфо.

Протягом доби продовжилися бойові дії між терористами та силами АТО у районі м. Дебальцеве та прилеглих населених пунктів, де бойовики безуспішно намагаються оточити підрозділи ЗС України. Незважаючи на постійні обстріли та атаки з боку НЗФ, Дебальцеве перебуває під контролем українських військ, повідомляють в РНБО.

Терористи вдавалися до штурмів опорних пунктів та блокпостів поблизу н.п.  Шуми, Санжарівка, Комуна, Рідкодуб, Станиця Луганська, Чорнухине. Всі атаки бойовиків відбиті.

Внаслідок результативних дій ЗС України у відповідь на обстріли і наступи угруповань бойовиків та ЗС РФ поблизу н.п. Попасної, Дебальцевого, Вуглегірська та інших зафіксовано значні втрати серед бойовиків так званих "ДНР" та "ЛНР", "казаків", російських найманців і військовослужбовців, а також ворожої військової техніки. Це призводить до масового самовільного залишення ними незаконних збройних формувань. За оперативними даними, відступ бойовиків під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ ім. Ф. Дзержинського.

За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 27 отримали поранення.