У бюджеті США - РФ окремим рядком
У бюджеті США на 2016 рік вперше окремим рядком з'явилися витрати по нейтралізації Росії.
news-image

У проекті нового бюджету стверджується, що економічне зростання в Америці може бути досягнуте, тільки якщо вона буде перебувати в безпеці, передає Є! Єдність.інфо.

У зв'язку з цим військовий бюджет передбачає 561 млрд. доларів на фінансування національної оборони і 58 млрд. для забезпечення зарубіжних операцій на випадок непередбачених обставин, «необхідних для підтримки президентської стратегії по захисту національної безпеки і благополуччя як вдома, так і за кордоном».

Адміністрація Обами планує також виділити трохи більше 50 млрд. доларів на підтримку дипломатичних зусиль щодо збереження глобального лідерства Америки та її важелів впливу. Про це повідомив у понеділок високопоставлений представник Державного департаменту США.

Читайте також: Обама: Приєднання Криму - це імпровізація, а не стратегія

З 50 млрд. доларів 43,2 млрд. включають в себе забезпечення поточних і виникаючих проблем національної безпеки, зобов'язань щодо забезпечення безпеки союзників і партнерів, запобігання конфліктам та нерозповсюдження зброї та проведення глобальних заходів з підтримки миру. Ще 7 млрд. будуть виділені для проведення надзвичайних операцій і реагування на невідкладні виклики національній безпеці, передає «НСН».
 

Читайте також: У Держдепі США допускають відключення Росії від системи SWIFT, - ЗМІ

Вперше в проекті бюджету з'явилися пропозиції по політичній, економічній і військовій підтримці союзників США в Європі у відповідь на «агресивні дії і спроби обмежити рішення зовнішніх і внутрішніх політичних питань сусідніх країн з боку Російської Федерації».
 
У зв'язку з цим бюджет передбачає спрямування 117 млн. доларів у фонди іноземної допомоги для протидії агресивним діям Росії на Україну і 51 млн. на протидію «тиску і дестабілізуючій діяльності Росії в Молдові та Грузії».
 
Крім того, 16 млн. доларів передбачається направити на підтримку діяльності міжнародних ЗМІ в Європі з метою забезпечення зовнішньополітичних інтересів Америки.