Світ
3 лютого 2015
Російські "Ниви" витісняють з британського ринку "Ленд Ровер"
По позашляховим якостям "Ниви" поб'ють більш дорогих конкурентів.
news-image

Російські автомобілі "Нива" скоро витіснять "Ленд Ровер" з британського ринку, про це пише російський сайт "Вести", інформує Є! Єдність.інфо.

За прогнозами експертів, автомобіль Land Rover Defender найближчим часом залишать ринок через невідповідність вимогам безпеки і екологічності", - повідомляє видання.

Позашляховиків Lada 4x4 на дорогах і на фермах стане тільки більше - в першу чергу, через ходові якості у співвідношенні з доступною ціною.

"Ниви" не продавалися у Великобританії з 1997 року, але автодилер Марк Кі повернув їх на британський ринок через майже 20 років. Він вирішив привезти російські позашляховики в свою країну після того, як помітив їх на гірськолижному курорті в Альпах. У Британії, за словами Кі, "Ниви" цікавлять здебільшого фермерів, - повідомляють російські ЗМІ.

"Над" Ладами "було прийнято сміятися, тому що це досить примітивні машини. Але два роки тому я катався на лижах в Альпах і помітив, що там люди вибирають саме їх замість" Ленд Ровер ","Рейндж Ровер" та інші дорогі позашляховики, які шкода подряпати, - розповів Кі. - Я подумав: якщо комусь потрібен позашляховик, щоб дістатися по горах з пункту А в пункт В, чому б не привезти "Ниву" до Британії і подивитися, як піде справа. Тепер Land Rover Defender залишає ринок, так що я очікую більшого інтересу до "Ниви", - цитує видання автодилера. 

Читайте також: Росіяни пересядуть в "Жигулі"

Примітно, що "Ниви" до Великобританії поставляються без кондиціонера і з лівим кермом. Однак коштують вони в Британії вдвічі дешевше, ніж Land Rover Defender. І люблять їх не лише за це: як зазначив Марк Кі, по позашляховим якостям "Ниви" поб'ють більш дорогих конкурентів.

"Я, звичайно, не розраховую продати 500" Нив "в наступному місяці. Але фермери виявляють до них великий інтерес, так як ці машини досить легкі і при цьому місткі позашляховики. За рідкого бруду і бездоріжжю вони переміщаються краще, ніж ті ж "Дефендер", бо вони легше, - зазначив експерт. - У них повно плюсів, але головне - доступна ціна і легкість в експлуатації. Нову машину можна купити за 13 тисяч фунтів стерлінгів. І якщо щось зламалося, починити можна в буквальному сенсі одним молотком. Запчастини можна замовити в Німеччині, вони недорогі і приїдуть за 48 годин ", - поінформувало видання.