Саудівська Аравія пропонувала Путіну угоду по нафті, - ЗМІ
Саудівська Аравія хотіла домовитись з Росією щодо нафти
news-image

Саудівська Аравія, використовуючи своє становище на нафтовому ринку, намагається натиснути на президента РФ Володимира Путіна, щоб той відмовився від підтримки президента Сирії Башара Асада пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

За інформацією газети The New York Times,  яка посилається на неназваних американських і саудівських чиновників, якщо Путін відмовиться від підтримки сирійського уряду і президента Асада, Саудівська Аравія скоротить видобування нафти, що, ймовірно, приведе до зростання цін на нафту.

За словами співбесідників видання, керівництво Саудівської Аравії за останні декілька місяців провело ряд переговорів з російською стороною з даного питання, не досягнувши однак "значного прогресу".

Видання також зазначає, що поки неясно, наскільки відкрито саудівська сторона на цих переговорах зв'язала питання про нафту з вирішенням сирійської проблеми.

Крім того, джерела газети розповіли, що саудівські чиновники повідомили своїм американським колегам, що обширні запаси «чорного золота» є важелем тиску на політику Росії.

New York Times зазначає, що поки залишається невідомим, як на переговори між Саудівською Аравією і РФ вплинула смерть саудівського короля Абдалли в кінці січня 2015 року.