Війна
4 лютого 2015
Бійці ВСУ, що знаходяться під Дебальцевим: всім розкажіть, що ми стояли до кінця (фото)
Українськи військові мають намір стояти насмерть
news-image

Бійці 128-ї бригади батальйону «Київська Русь», що знаходяться на станції Рідкодуб (район Дебальцеве), потребують боєкомплекти, а також просять допомоги у транспортуванні поранених, повідомляє Є | Єдність.інфо.

За словами українських військових, бої  йдуть постійно, але, бійці  налаштоваті тримати оборону. Також відомо, що серед військових є тяжкопоранені і немає можливості надати їм медичну допомогу та вивезти з оточення. За словами військових- дорога замінована.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук один з організаторів об'єднання "Народний тил" Олексій Сіхарулідзе , бійці потребують боєкомплекти та просять про допомогу пораненим. 

 

"Ми листуємося з бійцем більше доби. Зміст публікації простий. Шоста доба йде. Розумію, що ситуація важка, розумію, що прорватися до хлопців не просто. Вони просять бк і вивести поранених. Вони не думають про відступ...Не можна їх забути. Про них повинні знати. Їх повинні врятувати", -пише Олексій Сіхарулідзе.

Також Олексій Сіхарулідзе оприлюднив смс-повідомлення від одного з бійців, в яких  військовий звинувачує високе командування у брехні, приховуванні інформації  та відмові у наданні допомоги.

"Ніхто до нас не дзвонив. Вони навіть заперечують, що ми в облозі. Кажуть в штабі, що в нас все є, а самі не можуть бк підвезти і ранених забрати. Потрохи на моїх руках (поранені -ред.) йдуть у вічність. Бояться, сволочі, за свої погони, за свою кар'єру. Їм би краще, щоб нас перебили всіх, щоб ми мовчали. Вони знають, якщо ми вийдем - пацани мовчати не будуть. І полетять погони" -написано в смс.

Також невідомий боєць написав про те, що українськи військові мають намір стояти насмерть.

"Ми не жаліємося, що нам тяжко чи ми втомились. Нам треба справедливість, щоб всі знали, що ми дійсно в облозі, щоб від нас не відхрещувались і не робили брехунами. І якщо ми тут залишимось назавжди, Ви всім розкажіть, що ми стояли до кінця" -написав боєць ВСУ.
Читайте також: Відео про стійкість та біль захисників Дебальцевого: жалю до ворога в нас не повинно бути

Нагадаємо, що 2 лютого матері бійців батальйону «Київська Русь» пікетували Міноборони, вимагаючи вивести своїх синів з оточення.