Війна
4 лютого 2015
Більше половини мобілізованих відправлені в центри бойової підготовки, - Генштаб
У кожному військкоматі тепер чергують представник прокуратури і міліція
news-image

У Генеральному штабі Збройних сил України відзначають, що часткова мобілізація в державі йде згідно із затвердженим планом і графіками, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми в цілому сповістили більше 95% запланованих до мобілізації військовозобов'язаних, більше половини з них успішно пройшли медогляд і направлені для бойової підготовки в навчальні центри", - сказав перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Таталай.


Він також зазначив, що особовий склад, який згідно з указом президента повинен бути звільнений з військової служби по закінченню річного терміну проходження служби по мобілізації, за 10 днів до завершення цього терміну буде направлений в пункти постійної дислокації і в установленому порядку звільнений у запас.

За словами Талалая, такі військовослужбовці будуть зараховані в оперативний резерв і можуть бути притягнуті до служби у разі повномасштабної агресії противника.

Представник Генштабу звернув увагу на те, що в роботі військкоматів мають місце випадки корупції, але функціонує комплексна система попередження правопорушень: в кожному військкоматі постійно чергують представник прокуратури і співробітники міліції.

Читайте також: Генштаб: Для поїздок по Україні військовозобов’язаним потрібна довідка