Події
21 січня 2018
Українські військові медики врятували життя російському диверсанту, якого залишили на полі бою
Наразі він в реанімації під наглядом військових медиків.
news-image

Українські військові медики прооперували члена російської диверсійно-розвідувальної групи, який отримав поранення в наслідок наближення до позицій українських військових та був полишений на полі бою іншими членами ДРГ. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«За життя російського диверсанта українські військові лікарі боролися сім годин, йому було перелито 1,5 літра плазми крові. Наразі він в реанімації під наглядом військових медиків. Стан важкий, але стабільний, його готують до наступного етапу медичної евакуації», - говориться у повідомленні.

За даними штабу АТО, 19 січня в районі Широкиного ворожа диверсійно-розвідувальна група впритул наблизилась до позицій українських військових.

«Наші оборонці завчасно помітили просування ДРГ. Ворог зрозумів, що його викрито й відкрив вогонь у бік українських захисників. Сили АТО були змушені відкрити огонь у відповідь зі стрілецької зброї. Диверсанти почали відходити, залишивши в районі зіткнення пораненого члена групи», - повідомили в прес-центрі, додавши, що українські військовослужбовці оперативно евакуювали бойовика та надали йому необхідну медичну допомогу.
Читайте також: В шести областях України тимчасово зняли обмеження на рух транспорту
Читайте також: Внаслідок обстрілів один військовослужбовець сил АТО зазнав поранення, четверо отримали бойові травми - штаб