Війна
6 лютого 2015
СБУ затримала коригувальника, який скеровував вогонь по Станично-Луганського району
Крім того, він був інформатором та "вербувальником" "ЛНР"
news-image

СБУ затримала в Луганській області коригувальника, який скеровував артилерійський вогонь терористів по населеним пунктам Станично-Луганського району, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу відомства.

Оперативники з’ясували, що до чисельних обстрілів бойовиками Станиці Луганської та прилеглих селищ причетний місцевий мешканець.

Громадянин збирав інформацію про пересування територією району військових підрозділів ЗСУ, передавав отримані розвіддані представникам "ЛНР" для використання у терористичній та диверсійній діяльності.

"Він особисто коригував вогонь систем залпового вогню "Град" та "вербував" місцевих мешканців для участі у збройних терористичних угрупованнях та бойових діях", - заявляють в СБУ.

Слідчими стосовно нього зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за створення терористичної групи чи терористичної організації або участь у ній, організаційне чи інше сприяння терористам.

Крім того, цього ж дня поплічника терористів було затримано в ході спільної з органами МВС операції. Виявилося, що переміщаючись автошляхами району, зловмисник мав при собі гранату Ф-1. Правоохоронці вилучили засіб ураження і відкрили стосовно нього кримінальне провадження ще й за ст. 263 ККУ.

Інформатор терористів під вартою. Досудове розслідування триває.