Уряд схвалив підвищення цін на залізничні квитки в 2018 році
Тарифи буде підвищено на 24 %.
news-image

Фінансовий план публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" на 2018 рік передбачає підвищення тарифів на пасажирські перевезення в межах України (крім приміського сполучення) на 12% із квітня й ще на 12% з жовтня. Про це сказано в затвердженому Кабінетом Міністрів на засіданні в середовище фінплані компанії, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Відповідно до пояснювальної записки до документа, додаткові доходи від підвищення тарифів заплановані в сумі 469,5 млн гривень. Доходи від перевезень у міжнародному сполученні заплановані на рівні 2017 року з урахуванням коливання курсу іноземних валют стосовно гривні.

Також у пояснювальній записці до фінплану зазначається, що "Укрзалізниця" щорічно проводить роботу з місцевими органами влади щодо підвищення тарифів на пасажирські перевезення в приміському сполученні. Однак вказується, що ця процедура вимагає багато часу й наразі обласні державні адміністрації не згодні із зазначеною ініціативою перевізника, тому проект фінплану "Укрзалізниці" індексацію тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не передбачає.

Читайте також: Кабмін запропонував Раді змінити закон про санкції