Політика
8 лютого 2015
Лідери "нормандської четвірки" проведуть телефонні переговори
Лідери "нормандської четвірки" обговорять врегулювання конфлікту на Донбасі
news-image

"Нормандська четвірка" обговорить документ по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Лідери країн "нормандської четвірки", в яку входять Росія, Франція, Німеччина і Україна, проведуть телефонні переговори в неділю, 8 лютого, щоб продовжити роботу над спільним документом щодо врегулювання конфлікту на південному сході України і підвести попередні підсумки, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на РИА Новости.

Цьому передували зустріч глави Франції Франсуа Олланда і канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом України Петром Порошенком, а потім і переговори глав Франції та Німеччини з президентом Росії Володимиром Путіним. Темою переговорів стала ситуація в Україні та обговорення виходу країни з кризи.

Читайте також: Стали відомі деталі мирного плану Меркель і Олланда

Як очікується, сторони підіб'ють попередні підсумки і продовжать роботу над документом по врегулюванню конфлікту в Україні. Відомо, що він спрямований на імплементацію мінських угод і включає пропозиції голів всіх країн.

Нагадаємо, раніше Олланд заявив, що переговори в Москві є одним з останніх шансів уникнути війни в Україні. На думку Меркель, військовим шляхом можна домогтися виходу з кризи на Донбасі. За її словами, візит до Москви мав сенс, але невідомо, чи вдасться досягти успіхів.

Порошенко заявив, що план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, представлений в Москві Олланд і Меркель, може спрацювати.