Україна
8 лютого 2015
За ухилення від мобілізації у Харкові відкрито 26 кримінальних проваджень
Прокурор Харківської області Юрій Данильченко підкреслив, що питання виконання указу про мобілізацію перебуває на його особистому контролі.
news-image

У Харківської області за ухилення від призову по мобілізації з початку року відкрито 26 кримінальних проваджень. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на прес-службу прокуратуру Харківської області.

Як зазначили у відомстві, виробництва розпочаті за ст. 336 Кримінального кодексу України.

Крім того, 29 січня розпочато досудове розслідування за фактом відмови директора приватного підприємства поставити техніку для забезпечення потреб Збройних сил України (ч. 1 ст. 364-1 КК України).

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко підкреслив, що питання виконання указу про мобілізацію перебуває на його особистому контролі.

«У прокуратури Харківської області вже є певний досвід дачі правової оцінки виконання указу президента України про забезпечення проведення часткової мобілізації. Восени минулого року це питання було на особливому контролі у кожного прокурора районної ланки. Тоді вдалося „умовити“ деяких керівників підприємств виконати план мобілізації лише шляхом загрози кримінальної відповідальності. І зараз я звертаюся до всіх, хто бере участь у реалізації плану: якщо ви хочете відчути на собі тиск Кримінального кодексу - не раджу», - сказав на селекторній нараді з питань мобілізації прокурор Харківської області.



За його словами, сьогодні прокурорам районів буде дано вказівку щодо контролю за виконанням указу президента України. 15 лютого в прокуратурі підведуть підсумки проведених мобілізаційних заходів і дадуть оцінку з точки зору законності дій місцевих посадовців та підприємців.

Читайте також: "Сядуть всі провокатори, які закликають зірвати мобілізацію" - Геращенко