Політика
8 лютого 2015
Меркель завтра поїде в США - продовжить консультації щодо України
Представник Держдепу зазначила, що розбіжностей між Вашингтоном і його європейськими союзниками про те, як реагувати на події на Україні, немає.
news-image

Канцлер ФРН Ангела Меркель у понеділок прибуде в США для консультацій щодо ситуації в Україні, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Укрінформ.

Про це в інтерв'ю DW повідомила офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі.

"Канцлер ФРН Ангела Меркель 9 лютого прибуде до Вашингтона, де продовжить консультації з українського питання", - сказала Псакі.

Представник Держдепу підкреслила, що розбіжностей між Вашингтоном і його європейськими союзниками про те, як реагувати на події на Україні, немає. Мова йде про прагнення виробляти спільну позицію. Так було в питанні про санкції відносно Росії, так відбувається і в питаннях про те, яку допомогу надати Україні, як домогтися дипломатичного вирішення, зазначила Псакі.

Читайте також: Порошенко, Путін, Меркель та Олланд зустрінуться 11 лютого

Вона не виключила, що Україні може бути надана зброя для захисту, але підкреслила, що ніхто не прагне до військового вирішення ситуації в Україні і не хоче спровокувати війну з Росією. За її словами, мюнхенська конференція направлена на пошук дипломатичних рішень військового конфлікту на сході України.

"Ніхто не хоче нагнітання напруженості, ми хочемо цю напруженість зняти. Наша мета - змінити поведінку Росії", - заявила Псакі.