Світ
8 лютого 2015
Прем'єр Греції обіцяє створити стабільну, просту і справедливу податкову систему
Ціпрас наголосив, що приклад скромного життя має подати сам уряд.
news-image

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас у неділю, представляючи в парламенті програму діяльності уряду, оголосив про надання безкоштовного харчування, медичної допомоги та електроенергії тим сім'ям, які живуть на рівні бідності і більше всіх постраждали від заходів жорсткої економії. За його словами, також скасовується екстрений податок на нерухомість (ENFIA), яким досі обкладалися власники будь-якої нерухомості і який "замінюється на податок на нерухомість великої вартості", передає Є! Єдність.інфо з посиланням на ТАСС

"Уряд бере зобов'язання створити стабільну, просту і справедливу податкову систему", - сказав Ціпрас, повідомивши про введення неоподатковуваного мінімуму в 12 тис. євро.

"Буде поступово підвищено рівень мінімальної зарплати до 571 євро до 2016 року", - зазначив глава уряду.

За його словами, будуть відновлені на робочих місцях ті, хто був звільнений в порушення положень Конституції, перш за все, вчителі, шкільні охоронці і прибиральниці.

Ціпрас наголосив, що приклад скромного життя має подати сам уряд. "Ми сповнені рішучості показати новий стиль влади", - сказав він, повідомивши, що віддав наказ про "скорочення персоналу у своїй резиденції на 30%, а своєї особистої поліцейської охорони - на 40%".

"Ми даємо вказівку продати урядові автомобілі, які стоять зухвало багато - понад 700 тис. євро", - сказав Ціпрас.

Він також розповів, що буде проданий один з трьох урядових літаків.

Крім того, глава уряду зазначив, що "буде переглянуто поняття депутатського автомобіля", сказавши, що, на його думку, у парламентаріїв достатньо коштів, щоб самостійно приїжджати на засідання головного законодавчого органу.