Спорт
9 лютого 2015
Збірна Кот-д'івуара в фантастичнії серії пенальті здобула Кубок Африки
news-image

Збірна у драматичному фіналі зуміла обіграти команду і завоювала Кубок африканських націй 2015 року, який проходив в Екваторіальній Гвінеї.

Основний час матчу завершився нульовою нічиєю. Не змогли команди забити і в додатковий час, Тож долю матчу визначила серія пенальті.

Після перших двох ударів Гана повела в рахунку 2:0, однак наступні дві спроби команда Аврама Гранта не використовувала, дозволивши івуарійцям зрівняти рахунок перед вирішальним ударом.

Додавав драматизму той факт, що у воротаря збірної Гани від втоми почало судомити ноги. Барі Бубакар все ж зумів стати на лінію воріт, але відбити удар йому не вдалося. Правда, його партнери також не сплохували і зрівняли рахунок.

Читайте також: Роналду образив журналіста після розгрому від Атлетіко


А в серії до першого промаху більш вдалими виявилися івуарійці. Правда, визначати переможця довелося в дуелі голкіперів. Разак зі своєю роллю не впорався, а Барі практично на одній нозі розвів підійшов до точки і сильним ударом у дев'ятку приніс своїй команді довгоочікуваний кубок.

Для збірної Кот-д'івуара ця перемога стала лише другою в рамках Кубка Африки. Попередній успіх у континентальній першості івуарійці святкували в 1992 році.

Зазначимо, що найбільш титулованій збірній є команда Єгипту - "фараони" сім разів перемагали в Кубку африканських націй.

Кот-Д'івуар - Гана - 0:0 (9:8 по пен.)