Україна
9 лютого 2015
Ярема "тягне на дно" Порошенка
Не розслідуванні справи по Майдану, не повернуті кошти чиновників минулого режиму, це все показові речі
news-image

Неефективність генпрокурора Віталія Яреми негативно позначається на рейтингу президента Петра Порошенка. Таку думку висловив бізнесмен та блогер Карл Волох, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на gazeta.ua

"В Адміністрації президента говорять, що ніби то не знають на кого міняти Ярему. Ніби то в команді президента коротка лава запасних. Не думаю, що в Україні неможливо знайти когось більш ефективного, ніж дуже не ефективний Ярема. Вони бояться призначити людину, яка буде занадто самостійною. Бо завтра генеральний прокурор може зацікавиться кимось з ближчого кола президента. Тому питання контрольованості генерального прокурора для команди президента дуже важливе. Певною мірою тут є і фобії президента", – розповів він.

Волох зазначив, що не уявляє ситуації, за якої Ярему слід залишити на посаді.

"Навіть, якщо б у п'ятницю Ярема показав (звітував у парламенті – ред.) якісь результати. Генпрокурор займався чим хотів до тих пір, поки парламент не зібрався його звільняти. Тепер, коли в нього під одним місцем горить, то він почав щось робити. Для чого потрібен такий генпрокурор? Завтра знизиться рівень вогню, який під ним горить, і він знову симулюватиме роботу", – зауважив блогер.

Волох зазначив, що Ярема "тягне на дно" Порошенка: "Президент не може цього не розуміти. Ярема – це його людина. Якщо генпрокурор не може впоратись зі своїми службовими обов'язками, то треба його звільняти. Не розслідуванні справи по Майдану, не повернуті кошти чиновників минулого режиму. Це показові речі. Якщо ці справи не розслідуванні, то ця пляма "лягає" на президента. Ніхто навіть не думає про Генпрокуратуру, як про правоохоронний орган. Репресивний, корумпований – це так. Можливо, президента такий стан справ влаштовує", – розповів Волох.

Читайте також: Звіт Генпрокурора України Віталія Яреми (відео)

Нагадаємо, 6 лютого Ярема звітував перед депутатами у Верховній Раді з приводу розслідування резонансних злочинів. За інформацією журналістів, ніби то того ж дня він написав президенту заяву про відставку. Зазначимо, що 14 січня депутат з "Самопомічі" Єгор Соболєв ініціював збір підписів у Раді в підтримку недовіри до генпрокурора.