Війна
9 лютого 2015
Україна може отримати оборонну зброю, - Псакі
За її словами, захист суверенітету України - це "ціль" США, так само, як і Німеччини та Франції
news-image

Українській армії може бути надана зброя оборонного характеру, заявила речниця Держдепартаменту США Джен Псакі.

Про це пише Є | Єдність.інфо  з посиланням на DW.

За її словами, захист суверенітету України - це "ціль" США, так само, як і Німеччини та Франції. Однак рішення щодо того, яку саме додаткову допомогу Вашингтон надасть Україні, ще не ухвалено, зазначила вона.

"Дискусія щодо надання Україні зброї для захисту є частиною великої дискусії, у якій беруть участь усі зацікавлені сторони. Спільна мета - збереження дипломатичними засобами суверенітету України та її територіальної цілісності", - додала речниця зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Псакі підкреслила, що суперечностей між Вашингтоном та його європейськими союзниками щодо того, як реагувати на події в Україні, немає. Мова, за її словами, йде про прагнення виробити спільну позицію. Так було у питанні санкцій проти Росії, і так відбувається у тому, що стосується надання допомоги Україні та досягнення дипломатичного розв’язання конфлікту, зазначила речниця Держдепартаменту США.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше зазначила, що військогового рішення крнфлікту на сході України немає.